top of page

Onze diensten

(Prefab) pompzalen & kleppenlokalen

Elke sprinklerinstallatie vereist een betrouwbare waterbron. Dit omvat een watervoorraad, ondergronds of bovengronds, in combinatie met een nabijgelegen pompzaal. In deze pompzaal plaatsen we één of meerdere bluswaterpompen die de sprinklerinstallatie van water voorzien. Bij Crea Construct hebben we ruime ervaring in het ontwerp en de opbouw van geprefabriceerde pompzalen en klepopstellingen.

Dit innovatief concept werd in-house ontwikkeld en voor het eerst door ons gebouwd. Doorheen de jaren hebben we onze pompzalen en kleppenlokalen zo efficiënt mogelijk ontwikkeld, om zoveel mogelijk te voldoen aan de wensen van de klant.

Crea Construct_Algemeen-28.webp

Flexibele opties voor pompzalen

De pompzaal kan worden opgebouwd in een ruimte die door de klant beschikbaar wordt gesteld, maar we kunnen ook een kant-en-klare unit leveren. We zorgen ervoor dat de staalconstructie van de pompzaal de krachten van de pomp volledig kan opvangen. Na het lassen wordt de staalconstructie geconserveerd. De opbouw van de pompzaal begint en omvat een vloer van traanplaat en een buitenbekleding van RF60 sandwichpanelen. De kleuren zijn naar keuze, standaard in rood maar andere kleuren zijn mogelijk.

Ervaring in klepopstellingen

Na de pomp volgt de klepopstelling waar de verschillende alarmkleppen van de sprinklerinstallatie zich bevinden. Deze kunnen zich zowel in de pompzaal als elders op het terrein bevinden. Crea Construct heeft bijzonder veel ervaring in het ontwerp en de opbouw van klepopstellingen, die ook in kant-en-klare units kunnen worden geleverd.

Foto's pompzalen Crea Construct (48).webp
Kleppenlokalen door Crea Construct (3).webp

Snelle installatie & minder hinder

Dankzij de vooraf geassembleerde constructie verloopt de installatie op de werf bijzonder snel. Het aansluiten van de vertrekkende leidingen en kabels is het enige wat nog nodig is. Dit minimaliseert de hinder voor andere partijen op de werf. De oplevering verloopt ook veel sneller, omdat alles vooraf grondig is getest.

Heeft u behoefte aan een geprefabriceerde pompzaal of klepopstelling? Crea Construct staat voor u klaar!

bottom of page